Gerenoveerde Looierstraat weer open voor verkeer

Print
Gerenoveerde Looierstraat weer open voor verkeer

De vernieuwde Looierstraat is weer open. Afbeelding: De Limburger

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

De gerenoveerde Looierstraat in Gulpen is donderdag weer opengesteld voor het verkeer.

De drukke winkelstraat was maandenlang dicht voor de reconstructie van de Gulp en de herinrichting van de straat zelf. De werkzaamheden zijn mede dankzij de zachte winter vlotjes verlopen. Donderdag is het laatste stukje bestraat, waarna de hekken bij de ingang van de Looierstraat zijn weggehaald.

Lees ook: Werkzaamheden in centrum van Gulpen vorderen snel door zachte winter

Wethouder Jos Last is symbolisch door de vernieuwde Looierstraat gelopen. De feestelijke heropening volgt later dit jaar, als de coronacrisis voorbij is.

Rosstraat

Na de Looierstraat zijn de Dorpstraat, de Markt en de Rosstraat aan de beurt. De Markt is inmiddels heringericht, zodat de kasteleins hun terrassen buiten kunnen zetten zodat de cafés weer open gaan. In de Rosstraat is de blinde muur van de Gulpener Brouwerij opgevrolijkt met een mural van Yasja Ligtelijn.

Gerenoveerde Looierstraat weer open voor verkeer
De mural is klaar. Foto: De Limburger

Lees ook: Limburgs landschap in schildering op blinde muur Gulpener

In de Toeristenkerk, die wordt verbouwd tot gemeenschapshuis, is deze week het gerestaureerde kerkorgel teruggeplaatst.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee