Jerlonny D. blijft in cel voor rol bij moord op advocaat Wiersum

Print
Jerlonny D. blijft in cel voor rol bij moord op advocaat Wiersum

Het in Brunssum gestolen busje dat vermoedelijk werd gebruikt om de woning van de vermoorde advocaat Derk Wiersum te observeren. Afbeelding: Opsporing Verzocht

Brunssum -

De 22-jarige Jerlonny D. uit Brunssum die maandag in zijn woonplaats is aangehouden voor zijn vermeende rol bij de moord op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum, blijft nog zeker veertien dagen in de cel. Dat heeft de rechtbank Amsterdam donderdag bepaald.

Justitie denkt dat hij de VW Transporter heeft gestolen en aan de groep van Anouar Taghi, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de liquidatie, heeft geleverd. De auto werd gebruikt bij voorverkenningen bij de moord op Wiersum in september. Volgens advocaat Peter van Geelkerken is daar te weinig bewijs voor. D. zwijgt tot nu toe over deze zaak.

Parkstadbende

Van Geelkerken stond D. ook bij toen hij terecht stond als lid van de zogenoemde Parkstadbende.

De rechtbank Maastricht veroordeelde dertien leden van de Parkstadbende in juli van het vorig jaar in sommige gevallen tot jarenlange celstraffen voor hun rol in een criminele organisatie die zich bezighield met diefstal, heling, woninginbraken, verboden wapen- en drugsbezit. Jerlonny D. kreeg voor zijn aandeel vijftien maanden celstraf.

Lees ook: Man (22) uit Brunssum opgepakt vanwege rol bij moord op advocaat Wiersum

Van Geelkerken tekende namens hem hoger beroep aan. Dat moet nog behandeld worden bij het gerechtshof Den Bosch.

De rechters in Maastricht dichtte D. onder andere een rol toe bij het stelen van auto’s. Dat zou ook zijn aandeel zijn geweest bij de spraakmakende moord op Wiersum. Eerder meldde De Limburger al dat bij de voorbereidingen van de moord op Wiersum een gestolen busje uit Brunssum is gebruikt. Op 4 september 2019 stond de grijze Volkswagen Transporter nog geparkeerd in de Fazantlaan in Brunssum. De volgende dag was de auto verdwenen. Weken later werd-ie teruggevonden in een Amsterdamse parkeergarage.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen