Öztürk krijgt niet zijn zin: DENK-royement Azarkan vernietigd

Print
Öztürk krijgt niet zijn zin: DENK-royement Azarkan vernietigd

Afbeelding: ANP

Het partijbestuur van DENK mag fractievoorzitter Farid Azarkan niet royeren. De beroepscommissie van de partij heeft het besluit van voorzitter Selçuk Öztürk uit Roermond om Azarkan uit de partij te zetten, vernietigd.

De drie kopstukken van DENK zijn verwikkeld in een slepend conflict. Nadat Kamerlid Tunahan Kuzu zich had teruggetrokken als partijleider en fractievoorzitter wegens een conflict met Öztürk, vroeg Azarkan het bestuur terug te treden. Dat weigerde voorzitter Öztürk, hoewel de meeste bestuursleden inmiddels zijn opgestapt.

De commissie oordeelt dat Öztürk het royement niet genoeg heeft onderbouwd. Ook heeft het bestuur Azarkan niet de kans gegeven „om naar aanleiding van de beschuldigingen zijn zienswijze naar voren te brengen”, aldus de beroepscommissie.

„Het is veelzeggend dat dit bestuur, onder voorzitterschap van Selçuk Öztürk, lak lijkt te hebben aan alle democratische regels van de vereniging”, zegt Azarkan in een reactie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →