Gemuilkorfd

‘Een eerste knuffel in twee maanden’

Print
‘Een eerste knuffel in twee maanden’

Een eerste knuffel in coronatijd. Afbeelding: De Limburger

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten -

COLUMN - I did it! Als je mondkapjes aanschaft is het wel de bedoeling om ze ook te gebruiken. Met een exemplaar in plastic verpakking in mijn rugzakje op de fiets naar de supermarkt. Daar aangekomen pak ik het mondkapje uit en kijk in de fietsenstalling beschroomd om me heen terwijl ik de elastiekjes achter mijn oren doe. Alsof ik op het punt sta een bank te overvallen.

High noon. ‘Zelfverzekerd’ stap ik de winkel binnen met afgedekte mond en neus. Op zoek naar blikken. Niemand die vreemd opkijkt. Oef. Het is te vergelijken met de eerste stappen in ijskoud water. ‘Ik ben erdoor!’ Appeltje eitje. Ik laveer met mijn karretje door de winkel alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Wie doet me wat.

De eerste horde is genomen. De tweede volgt bij het bezoek aan mijn moeder die haar 89e verjaardag viert. Het is voor haar te fris om zoals de vorige keer samen buiten te zitten. Dus dat wordt binnen zitten en afstand houden in haar krap bemeten woonkamer.

Ze is bekend met de overheerlijke vlaaien die ik regelmatig bij mijn bezoekjes vanuit Zuid-Limburg meebreng naar Twente. “Breng me maar zo’n lekkere vlaai mee, maakt niet uit wat. Is altijd goed.” Het is een aardbeienvlaai geworden. Gezond en smakelijk.

Het verjaardagsbezoek vond in ploegendienst plaats. Op moederdag de twee zussen, op de dag zelf de broers. Drie personen in de woonkamer met de bekende afstand gaat net. Drie stoelen, elk in een hoek van de kamer. Om verstaanbaar te zijn spreken we op nog luidere toon dan anders. We zijn het er alle drie over eens dat een nieuw gehoorapparaat als verjaarscadeau geen slecht idee was geweest.

Broer had een verrassing. Hij trok een regencape achterstevoren aan, mondkapje op en handschoenen aan. Voor een eerste knuffel in twee maanden tijd. Moeder knapte er helemaal van op.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →