Mondo Verde in Landgraaf weer open, maar wel zonder snacks

Het leeuwenverblijf in Mondo Verde.

Het leeuwenverblijf in Mondo Verde. © Bas Quaedvlieg

Attractiepark Mondo Verde mag weer bezoekers ontvangen. Maar het vertrouwde all-you-can-eatkaartje zit er niet meer in.

Peter Bruijns

Donderdagochtend verkeerde de directie van Mondo Verde nog in grote onzekerheid. Het was niet bekend of en wanneer de gemeente de voorstellen om het park weer te openen zou goedkeuren. Donderdagmiddag kwam het verlossende telefoontje van de wethouder: vanaf vrijdag 15 mei mogen maximaal 1500 bezoekers tegelijk worden ontvangen.

Horeca

Op het park is echter geen horeca toegestaan. De regel in de coronanoodverordening is dat afgehaald eten niet ter plekke mag worden genuttigd. En omdat Mondo Verde wordt gezien als één locatie, is eten verkopen niet toegestaan.

Mondo Verde verkocht tot voor de coronasluiting entreekaartjes inclusief een all-you-can-eatarrangement. Dat hield in dat onbeperkt snacks, broodjes, warme dranken en ranja konden worden genuttigd. Nu dat niet meer is toegestaan gaan de entreeprijzen voor volwassenen en kinderen met vijf euro omlaag.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee