Dringend gezocht in het amateurvoetbal: zaterdagteams

Print
Dringend gezocht in het amateurvoetbal: zaterdagteams

Speler van lager elftal Venlosche Boys in actie. Afbeelding: Archiefbeeld Venlosche Boys

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Reuver -

Zaterdagteams bij de lagere senioren. In Noord-Limburg is dat nog te veel ‘out of the box’. Venlosche Boys, Bieslo en Belfeldia waren de enige clubs die een pilot wilden draaien, maar ze blijven streven naar uitbreiding.

De laatste jaren leek de wens steeds groter te worden om seniorenteams op zaterdag te laten voetballen. Reden genoeg om hier werk van te maken in de regio Venlo. In werkelijkheid valt de behoefte aan voetbal op de eerste dag van het weekend vies tegen. Het was de bedoeling dat zes amateurclubs vanaf het seizoen 2019-2020 een competitie zouden opstarten voor lagere elftallen op zaterdag. Uiteindelijk bleven alleen Venlosche Boys, Bieslo en Belfeldia over. „We zijn toen toch doorgegaan. Natuurlijk is het minder leuk als je vaker tegen elkaar speelt. Maar voor de rest is het ons enorm goed bevallen”, stelt Rob Huibers.

Reacties

De coördinator van de lagere senioren van Venlosche Boys geeft aan dat de drie clubs in het nieuwe seizoen wederom op zaterdag gaan spelen. „Hopelijk sluiten meer clubs zich aan. Al zijn het maar twee of drie clubs. Tot op heden hebben we helaas nog geen positieve reacties gehad.”

Huibers geeft aan dat voetballen op zaterdag gunstiger is voor de jongere senioren. „Veel jongeren gaan op zaterdagavond uit. Ze hebben dan vaak geen zin om op zondagmorgen weer vroeg op het veld te staan”, meent hij. Om te vervolgen: „A-junioren die over moeten naar de senioren zullen eerder geneigd zijn om door te gaan met voetballen als ze op zaterdag laat in de middag kunnen voetballen. Je moet ook niet vergeten dat studenten liever op zondag werken, omdat ze dan tweehonderd procent uitbetaald krijgen. We hopen dat meer teams zich aansluiten zodat we een volwaardige competitie krijgen.”

Verandering

Op 5 maart van dit jaar heeft Huibers met de wedstrijdsecretarissen van Bieslo en Belfeldia nog een mail verstuurd naar 55 clubs uit de KNVB-regio Zuid 2. „We hebben louter afwijzende reacties of geen reacties gekregen. Hopelijk komt hier nog verandering in.”

FCV was één van de clubs die zich vorig jaar op het laatste moment terugtrok. „We vinden het een hartstikke goed initiatief. Er zijn aardig wat voordelen aan verbonden, maar we willen eerst dat meer clubs zich gaan aansluiten”, aldus FCV-voorzitter René Stoter.