Beekse boskabouters moeten het weer ontgelden: derde vernieling in korte tijd

Print
Beekse boskabouters moeten het weer ontgelden: derde vernieling in korte tijd

Afbeelding: Paul Mennens

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Wederom is een kabouter in het Kelmonderbos kapot. Het is de derde vernieling in anderhalve maand tijd en waarschijnlijk ook de laatste, aangezien ze niet meer terugkomen.

Paul en Marleen Mennens plaatsten half maart een kabouter in de holle boom van het Kelmonderbos. Een paar dagen later, op 23 maart, troffen ze deze in stukken aan. „Ik heb de kabouter toen helemaal gelijmd, ook om een signaal af te geven: want waarom is die vernieling nodig?”, vraagt Paul Mennens zich hardop af.

De wandelaars van het Kelmonderbos konden de reparatie waarderen. Niet alleen werden er briefjes neergelegd, ook kwam er een kaboutertjevrouwtje en een kleine kabouter bij. Toch ging het weer mis. Eind april, toen ook bomen werden vernield in het Keldermonderbos, was het mannetje wederom slachtoffer van vernieling. Gisteravond werd ook het vrouwtje kapot aangetroffen. „Het is klaar nu”, zegt Mennens. „Doodzonde, want veel mensen, waaronder kinderen, beleefden er plezier aan.”

Lees ook: Natuurmonumenten doet aangifte na vernieling van bomen in Kelmonderbos

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen