Marine zoekt niet meer naar lichaam van surfer Mathijs (23)

Print
Marine zoekt niet meer naar lichaam van surfer Mathijs (23)

De duikers van Defensie zijn al dagen op zoek naar het lichaam van de overleden surfer. Afbeelding: EPA

De Koninklijke Marine is gestopt met de zoektocht naar het lichaam van de Delftse Mathijs (23), het vijfde slachtoffer van het surfdrama in Scheveningen. Volgens een woordvoerder is het zoekgebied inmiddels te groot geworden. ,,Het is als het zoeken naar een speld in een hooiberg.”

De afgelopen twee dagen zocht de Koninklijke Marine naar de stoffelijke resten met speciale middelen als een onderwaterrobot met sonarapparatuur. Ook vloog een vliegtuig van de Kustwacht diverse keren over het water om ondersteuning te bieden vanuit de lucht. De zoektocht is tot nu toe nog zonder resultaat. Afgelopen dinsdag werd het lichaam gezien, maar dreef het weg en werd het niet geborgen.

Lees ook: Joost, Sander, Pim, Mathijs en Max - vijf geliefde jongens in de zee waar ze zo veel van hielden

De Koninklijke Marine besloot donderdagmiddag te stoppen met zoeken. ,,We hebben het laatste gebied afgezocht waar hij mogelijkerwijs zou kunnen worden aangetroffen en we vonden niets. Aan het einde van de dag zijn we gestopt”, aldus woordvoerder Bernd Roelink.

Schuim

Twee dagen lang werd gezocht naar de stoffelijke resten. De eerste dag tussen de havenhoofden en bij de binnenhaven. ,,Omdat er hele hoge golven stonden en we daarbuiten niet veel konden doen.” Donderdag werd ten noorden van het noordelijk havenhoofd gezocht. ,,In de hoek waar al het schuim lag. Daar zijn de andere vier lichamen ook gevonden, dus daar was het meest logisch om te zoeken en de kans het grootst.”

Lees ook: Reconstructie: hoe een avond ‘buiten spelen’ eindigt in een ongekend drama

Maar het lichaam van Mathijs werd niet gevonden. ,,Als het daar niet is, komt het erop neer dat het overal kan zijn. Het is als zoeken naar een speld in een hooiberg.” Mocht er nieuwe informatie komen, zou het kunnen dat de Koninklijke Marine weer wordt ingeschakeld. ,,Maar voor nu zijn we gestopt.”

Dat de Koninklijke Marine is gestopt, betekent overigens niet dat er helemaal niet meer wordt gezocht. Op beelden van livestreams van Scheveningen is te zien dat er in de buurt van de havenhoofden nog reddingsboten varen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen