Wilhelminafontein Geleen voorlopig buiten werking

Print
Wilhelminafontein Geleen voorlopig buiten werking

Afbeelding: De Limburger

Geleen -

De fontein op de Markt in Geleen zal voorlopig geen water spugen. De pomp van het Wilhelminamonument is kapot.

Donderdagmiddag viel de fontein plots stil, nadat deze pas weer een paar dagen in werking was. Normaal stroomt het water de week voor Pasen al uit het monument, maar omdat destijds een vernieling aan één van de vier lichtarmaturen werd geconstateerd ging de fontein pas afgelopen dinsdag voor het eerst aan.

Wanneer het water weer gaat stromen is nog niet bekend. Firma van Moerkerk, die het onderhoud aan de fontein namens de gemeente verzorgt, verwacht dat het herstel enkele weken in beslag zal nemen.

Klok

Overigens is de fontein niet het enige op de Markt in Geleen dat niet (goed) functioneert. Onlangs is de klok van het gemeentehuis gehaald voor een onderhoudsbeurt. Het carillon is daardoor van slag, waardoor de muziek niet op het hele, maar het halve uur klinkt. Hoe lang de werkzaamheden aan het uurwerk in beslag nemen is niet bekend.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen