Verdachte van doden broer langer vast, advocaat ergert zich aan ‘slordige zitting’

Print
Verdachte van doden broer langer vast, advocaat ergert zich aan ‘slordige zitting’

Hulpdiensten bij de woning waar de steekpartij plaatsvond. Afbeelding: Arnaud Nilwik

Heerlen / Hoensbroek -

De rechtbank in Maastricht heeft vrijdag het voorarrest van de 30-jarige Jeffrey van de V. uit Heerlen verlengd. De man wordt ervan verdacht op zondag 17 november 2019 zijn 26-jarige broer met messteken om het leven te hebben gebracht.

De broers zouden ruzie met elkaar hebben gehad. Beiden werden naar het ziekenhuis gebracht, waar de jongere broer niet veel later overleed. De verdachte zou alcohol- en drugsproblemen hebben, de rechtbank beslist op een later moment of aanvullen psychiatrisch onderzoek nodig is.

Lees ook: Heerlense verdachte van doden broer (26) verteerd door spijt: ‘Hij was mijn allerbeste vriend’

De advocaat van de verdachte Sylvester Römer sprak na afloop van „een slordige zitting”, waarbij de verdachte zelfs niet eens het laatste woord kreeg, iets waar iedere verdachte volgens de wet recht op heeft. Volgens de rechtbank was dat wegens tijdgebrek. Bovendien was de zaak niet door een bode uitgeroepen, zodat de advocaat van de familie en de pers er niet bij aanwezig konden zijn. De rechtbank laat weten de gang van zaken te onderzoeken.

Recht

Römer is er absoluut niet over te spreken. „Van de rechtbank mag verwacht worden dat er meer tijd wordt genomen. De verdachte heeft altijd het recht op het laatste woord. Bovendien heeft de rechtbank ook niet gekeken naar andere procespartijen. Dit gaat niet goed.” De advocaat en verdachte hadden vrijdag via een videoverbinding contact met de rechtbank.

Iets soortgelijks gebeurde donderdag in de rechtbank in Groningen. Ook daar kreeg de verdachte wegens tijdsgebrek niet de kans om nog iets te zeggen aan het einde van de zitting. Dat leidde tot de nodige commotie nadat een journalist die bij de zaak zat erover twitterde.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →