Maasbreenaar verdacht van inbraken optochthal groot-Venlo

Print
Maasbreenaar verdacht van inbraken optochthal groot-Venlo

Het OM verdenkt de man van inbraak en koperdiefstal. Afbeelding: Getty Images

Blerick / Belfeld / Tegelen / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Velden / Arcen -

Een 36-jarige man uit Maasbree wordt verdacht van een reeks inbraken en diefstallen in de optochthal van verschillende carnavalsverenigingen in Blerick.

Het OM verdenkt de man, die op 6 maart werd aangehouden, van diefstal door middel van braak en van koperdiefstal. Volgens de politie werd in de ochtend van 6 maart een man op het terrein gezien waar de optochthal van carnavalsverenigingen uit Belfeld, Tegelen, Venlo en Blerick zich bevindt. De bewuste man was daar vaker gezien, laat een woordvoerder van de politie weten. Gealarmeerde agenten wisten de inbreker destijds aan te houden.

In februari werd in drie weken tijd vier keer ingebroken in de hal. Daarbij werd drank en gereedschap gestolen. Sinds de aanhouding van de 36-jarige verdachte zijn er geen meldingen van incidenten in de optochthal meer gedaan, laat de politiewoordvoerder weten. „We hopen dan ook dat we nu de juiste persoon te pakken te hebben.” Op 20 mei verschijnt de Maasbreenaar voor de raadkamer vanwege zijn voorlopige hechtenis. Op 18 juni staat de inhoudelijke zitting gepland.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →