Bloementuin moet vlindermagneet in Heerlense Stadstuin worden

Print
Bloementuin moet vlindermagneet in Heerlense Stadstuin worden

Afbeelding: Cultura Nova

Heerlen / Hoensbroek -

In de Stadstuin in het centrum van Heerlen is vrijdag een bloemenveld ingezaaid. Met hulp van Cultura Nova moet dit een vlindermagneet worden.

Het bloemenveld is onderdeel van het project Lepidoptarium en bestaat uit verschillende soorten vlinder-aantrekkende bloemen. Deze bloemen zullen deze zomer al bloeien, maar ook in de komende jaren, zolang het Schinkelterrein nog braak ligt. Het wordt daarmee een vlindermagneet midden in het centrum van Heerlen.

Monitoren

Lepidoptarium, een initiatief van beeldend kunstenaar Stefan Cools, stichting The Butterfly House en Stichting IKL. Naast dit bloemenveld, worden er zes locaties door heel Limburg ingezaaid. De velden worden gemonitord op vlinders en bloemen maar er worden ook artistieke waarnemingen vastgelegd, bijvoorbeeld door foto’s of tekeningen. Tijdens de twee komende edities van Culturna Nova zal het project Lepidoptarium ook onderdeel zijn van het festival.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen