Politie grijpt in: hond van dakloze man ingeslapen

Print
Politie grijpt in: hond van dakloze man ingeslapen

John Munsters en zijn hond Casan toen hij nog in de bossen bij Vlodrop verbleef Afbeelding: Jeroen Kuit

Boukoul / Vlodrop -

De hond van de dakloze John Munsters, de man die de afgelopen week in Vlodrop en tussen Asenray en Boukoul in het bos sliep, is ingeslapen. Munsters zelf heeft tijdelijk bij iemand onderdak gevonden.

De politie meldde zich vrijdagmiddag bij Munsters, die op dat moment in de dorpskern van Boukoul verbleef. Vanwege de broze toestand van de hond werd het dier in beslag genomen. Na controle door een dierenarts werd besloten om het 13 jaar oude beest in te laten slapen.

Lees ook: Tijdelijk onderdak afgeketst: John slaapt opnieuw in het bos

In principe staat daarmee voor Munsters de weg open naar de daklozenopvang. Met een hond was hij daar namelijk niet welkom. Vooralsnog is dat niet zijn verblijfplaats. Hij heeft nu tijdelijk onderdak gevonden bij een vrouw die op eerdere artikelen in De Limburger reageerde en hem een slaapplek aanbood, vooral omdat ze niet wilde dat Munsters gescheiden werd van zijn hond. Ondanks dat de hond dus vrijdag werd ingeslapen, bleef het aanbod staan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen