In de Bundesliga gaan ze weer voetballen

© EPA

Als eerste grote voetbalcompetitie van Europa wordt de Duitse Bundesliga zaterdagmiddag onder strikte voorwaarden hervat. Supporters zijn niet welkom in de stadions en alle voetballers en trainers zijn uitgebreid getest op Covid-19.

Redactie

Spelers mogen elkaar na een doelpunt niet in de armen vliegen. Bij alle wedstrijden zijn ook slechts vier ballenjongens aanwezig. Wel liggen er overal ballen langs de zijlijn, zodat het spel niet te lang wordt opgehouden. Trainers mogen gebruik maken van vijf in plaats van drie wisselspelers.

Zaterdag staan zes wedstrijden op het programma, waaronder de beladen streekderby tussen Borussia Dortmund en Schalke 04. Koploper Bayern München komt zondag in actie. De landskampioen gaat op bezoek bij Union Berlin.

Bayern München verdedigt in de laatste negen speelronden een voorsprong van vier punten op Dortmund. Trainer Hansi Flick van de topclub uit Beieren beseft dat de Bundesliga een voorbeeldfunctie heeft. „Wij kunnen niet zo leven als andere Duitsers die weer voorzichtig naar restaurants en biertuinen gaan. Maar als wij ons aan de regels houden en alles goed gaat, dan is dat een heel positief signaal voor de hele sportwereld.”

In onder meer Engeland, Spanje en Italië willen ze de voetbalcompetities volgende maand hervatten. In Nederland en Frankrijk wordt het seizoen niet meer uitgespeeld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee