Muziek

Maastrichtse componist Joep Sporck in race voor Bumaprijs

Joep Sporck.

Joep Sporck. © Harry Heuts

De Maastrichtse componist Joep Sporck maakt kans op een Buma Award. Hij is genomineerd in de categorie ‘Beste Originele Compositie in Trailers’.

onze verslaggever

Sporck, geboren in 1985, schreef zijn genomineerde compositie voor de trailer van het computerspel ­Tales of Arise.

De lijst met genomineerden voor de Buma Awards Music in Media 2020 is vrijdag gepubliceerd. Wie de prijzen krijgen, wordt komende dinsdag bekendgemaakt. Er zijn awards te winnen in acht categorieen. Een 25-koppige jury buigt zich over de beste muziek voor film, televisie, radio, documentaire en reclame. In iedere categorie zijn drie componisten en uitvoerenden genomineerd. Normaal worden de prijzen uitgereikt tijdens een feestavond in de Tolhuistuin in Amsterdam, maar die bijeenkomst gaat vanwege de coronapandemie niet door.

Joep Sporck (1985) studeerde aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten en het Conservatorium in Maastricht. Hij won in zijn carrière al diverse prijzen en componeert voor film, televisie en andere media. Tegenwoordig woont de Limburger in Los Angeles waar hij onder meer Disney en Pixar tot zijn klantenkring mag rekenen. Afgelopen december kreeg hij daar nog een Harold Arlen Film and TV Award.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee