Ina Leppink waarnemend burgemeester in Weert

Print
Ina Leppink waarnemend burgemeester in Weert

Afbeelding: ANP

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Gouverneur Theo Bovens heeft Ina Leppink-Schuitema benoemd als waarnemend burgemeester van Weert. De benoeming gaat maandag 18 mei in.

Leppink (1953) was van 2005 tot 2017 burgemeester van de Gelderse gemeente Montferland. In 2017 werd ze benoemd tot waarnemend burgemeester in Horst aan de Maas waar ze ongeveer een jaar bleef.

Lees ook: Burgemeester Jos Heijmans wilde documenten geheimhouden

De waarneming is nodig nu burgemeester Jos Heijmans zich ziek heeft gemeld en heeft aangegeven niet terug te willen keren in zijn ambt. Heijmans had eind januari al zijn taken neergelegd in afwachting van de resultaten van een integriteitsonderzoek dat naar hem wordt uitgevoerd. Aanleiding voor dat onderzoek zijn publicaties in De Limburger over subsidies die Heijmans op eigen houtje verstrekte aan een stichting waar hij zelf voorzitter van is. Ook haalde Heijmans een bedrijf met grote belangen in Weert binnen als sponsor van die stichting.

Lees ook: Burgemeester Heijmans wil aftreden en meldt zich ziek. Mag dat wel?

Leppink heeft met een afvaardiging van de Weerter gemeenteraad kennisgemaakt en is al beëdigd door Bovens.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen