Corona-uitbraak in postsorteercentrum Hückelhoven

Print
Corona-uitbraak in postsorteercentrum Hückelhoven

Afbeelding: ullstein bild via Getty Images

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren -

De Duitse pakketbezorger DPD heeft vanwege een corona-uitbraak een sorteercentrum gesloten in Hückelhoven, vlak over de grens. Van de 400 medewerkers zijn er rond de 80 positief getest op het virus.

Dat meldt de Duitse omroep WDR.

In totaal werden er tot zaterdag 340 medewerkers getest. Resultaten van de andere 60 tests worden maandag verwacht.

Alle medewerkers gaan voorlopig in quarantaine om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. De gezondheidsdienst heeft een contactonderzoek ingesteld.

Het distributiecentrum wordt vanwege de uitbraak grondig gereinigd en gedesinfecteerd. DPD zegt dat de pakketbezorging niet stil komt te liggen door de uitbraak. De werkzaamheden worden overgenomen door andere vestigingen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen