Netflix-songfestivalfilm vanaf volgende maand te zien

Print
Netflix-songfestivalfilm vanaf volgende maand te zien

Will Ferrell Afbeelding: EPA

De Netflix-film over het Eurovisiesongfestival ziet bijna het levenslicht. Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga is vanaf 26 juni op de streamingdienst te zien. Dat maakt hoofdrolspeler Will Ferrell zaterdagavond bekend in de speciale BBC-songfestivaluitzending van Graham Norton.

Ferrell maakte vorig jaar bekend dat hij met Netflix aan de komische film over het jaarlijkse liedjesfestijn werkt. De voorbereidingen duurden zo’n vier jaar, aldus de acteur. De Amerikaanse komiek kwam in aanraking met het songfestival toen hij zo’n twintig jaar geleden familie van zijn vrouw in Zweden bezocht.

,,Op een avond vroeg haar neef: ‘zullen we het songfestival kijken?’ en ik zei oké. Ik heb vervolgens drie uur lang met open mond gekeken. Ik kon niet geloven wat ik zag”, aldus Ferrell. ,,Jullie weten het al lang, maar het spektakel, de humor en het camp-gehalte was verslavend. Ik dacht altijd al dat iemand er eens een film over moest maken, maar niemand deed het. Zo begon het balletje vier jaar geleden te rollen.”

The Story of Fire Saga gaat over twee IJslandse muzikanten, gespeeld door Will Ferrell en Rachel McAdams. De twee krijgen de kans om hun land te vertegenwoordigen op het songfestival, en zetten zich daar met volle overgave voor in. Ook onder anderen Demi Lovato, Pierce Brosnan en Dan Stevens spelen rollen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen