Nog 346 coronapatiënten op intensive care

© AFP

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is verder gedaald naar 346. Dat zijn er 32 minder dan vrijdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Redactie

De afgelopen week is het aantal coronapatiënten op de ic’s met 36 procent afgenomen. Dat is beduidend sneller dan de drie weken daarvoor, zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. „Die snellere afname is gunstig voor het hervatten van andere zorg.”

Van de Nederlandse coronapatiënten liggen er 343 in Nederlandse ic’s en drie Duitsland. Het aantal patiënten op de verpleegafdelingen van de ziekenhuizen bedraag nog 971, dat zijn er tien minder dan vrijdag.

De ic’s bieden steeds meer ruimte voor andere patiënten die intensieve zorg nodig hebben. Momenteel liggen er 522 patiënten die geen Covid-19 hebben op de ic’s, meldt het LCPS.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee