Ruim 300 kaartjes voor jarige Aaldert (96) bezorgd in Geleen

Het personeel had alle kaarten verspreid door de gang gelegd en op zijn kamer.

Het personeel had alle kaarten verspreid door de gang gelegd en op zijn kamer. © De Limburger

Aaldert Weerman heeft zaterdag op zijn 96ste verjaardag 311 kaartjes ontvangen. Jos Tilmans deed afgelopen week een oproep via De Limburger om zijn vriend een hart onder de riem te steken, aangezien hij geen bezoek mag ontvangen.

Paul Dolhain

Aaldert Weerman, alias Alewietsj, woont sinds een half jaar in het verzorgingstehuis van Vivantes in de Peschstraat in Oud-Geleen. Daarvoor was hij ruim zeventig jaar woonachtig in Geulle.

Geen familie

Het leek Tilmans (65) leuk om zijn vriend, die al sinds mensenheugnis vrijgezel is, te verrassen voor zijn verjaardag met verjaardagskaartjes van vrienden, kennissen en mensen die hem een steuntje in de rug wilde geven. „Zodat hij zich niet alleen voelt op zijn verjaardag. Hij mag in het verzorgingstehuis geen bezoek ontvangen en ik merkte dat hij vereenzaamde”, vertelt Tilmans die twee keer per week de was voor Alewietsj ophaalt en afgeeft. „Hij stopt dan soms een briefje tussen de was. Daaruit maak ik op dat hij niet gelukkig is. Hij heeft ook geen familie meer.”

Emotioneel

Zaterdag werden alle kaartjes bij hem afgegeven. „Hij was blij en huilde van emotie”, vertelt zijn vriend. „Het was heel erg ontroerend en een bijzonder mooi moment.” In totaal kwam het aantal verjaardagskaarten uit op 311. „Hij haalde zelfs zijn oude lijfspreuk Oud en stijf en nog geen wijf ! weer van stal”, lacht Tilmans. „Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor de genomen moeite. Je ziet maar hoe je met een klein gebaar iemand heel erg gelukkig kunt maken!”

Lees ook: Vriend uit Geulle doet oproep: schrijf een kaartje voor de jarige Aaldert Weerman (96) uit Geleen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee