Maastrichtse binnenstad nadert een derde van normale drukte

Print

. Video: De Limburger

Maastricht / Itteren -

Het wordt weer drukker in de binnensteden, zo ook in Maastricht. Zaterdag rond 15.00 uur liepen daar naar schatting bijna een derde van het gebruikelijke aantal mensen rond. In het filmpje een korte impressie.

Maandag gaat Maastricht looplijnen introduceren, als eerste stad in Nederland, om de toenemende drukte in coronatijd beter te kunnen hanteren. Zeker als de horeca weer open gaat (rond 1 juni), moet zo de veiligheid en gezondheid gewaarborgd worden. De lijnen (en Maastrichtse Engeltjes) worden op winkelstraten gespoten, als hulpmiddel zodat mensen zo veel mogelijk rechts houden. Sommige smallere straten in de binnenstad krijgen tijdelijk eenrichtingsverkeer voor voetgangers.

Lees ook: ‘Prima idee die looplijnen. Maar maak ook rotondes’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen