Er staat ons een zomerse Hemelvaart te wachten

© Getty Images

Dit weekend blijft het nog fris, maar volgende week krijgen we mooie dagen. Naar verwachting zullen de temperaturen vanaf woensdag rond de 25 graden liggen.

Loudi Langelaan

Zaterdag en zondag blijft het redelijk koel. Grijze luchten met hier en daar een bui worden afgewisseld door momenten met zon. Maar die koude meinachten zijn we kwijt, verzekert weerman Lennert Eijke. De nachtvorst verdwijnt en de avonden zullen een stuk zachter zijn.

Langzaam warmt het de komende dagen ook overdag op. Maandag is er op sommige plaatsen nog bewolking en kan er een enkele bui vallen. Vanaf dinsdag neemt de zonneschijn de overhand en stijgt de temperatuur. ,,Zoals het er nu uitziet kunnen we woensdag een temperatuur verwachten van rond de 25 graden in Limburg. De wind draait ook, waardoor er in plaats van een koude noordoostenwind meer een oostenwind en later in de week zelfs zuidoostenwind warme luchten zal meenemen naar ons land.’’

Hemelvaart

Voor zover de weerman dat nu met zekerheid kan zeggen wordt Hemelvaartsdag, donderdag, een stralende dag met temperaturen van 27 graden in Limburg. Zomerse temperaturen dus.

Bekijk hier alle weersverwachtingen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee