Rotterdam blij dat songfestival alsnog naar de stad komt

Print
Rotterdam blij dat songfestival alsnog naar de stad komt

Afbeelding: ANP

De gemeente Rotterdam is blij dat het Eurovisiesongfestival volgend jaar alsnog naar de Maasstad komt. Zaterdagavond werd officieel groen licht gegeven door de organiserende omroepen NPO, NOS en AVROTROS.

„Erg fijn dat de omroepen en de EBU opnieuw het vertrouwen hebben om samen met ons alsnog een onvergetelijke 65e editie van het Eurovisie Songfestival neer te zetten”, zegt de verantwoordelijk Rotterdamse wethouder Said Kasmi. „Dat is een groot compliment voor al die mensen die in de afgelopen maanden zo hard bezig zijn geweest met de voorbereidingen hier in Rotterdam. Wij zijn klaar om er een feest van en voor iedereen van te maken”, aldus Kasmi. „Iets om - zeker in deze moeilijke tijden - met elkaar naar uit te kijken.”

Lees ook: Eurovisie Songfestival in 2021 alsnog naar Rotterdam

De publieke omroep wil graag door met de organisatie van het Eurovisiesongfestival in 2021. „Juist nu is het belangrijk dat we ons als publieke omroep sterk maken om deze Europese traditie voort te zetten”, zegt NPO-voorzitter Shula Rijxman. Volgens Rijxman verdienen „Europa en Nederland, gaststad Rotterdam, artiesten, fans en de Nederlandse creatieve en culturele sector” iets om naar uit te kijken „in deze lastige tijden”. „Stilstaan is geen optie dus we gaan er in onze voorbereidingen met Rotterdam alles aan doen om toch een bijzonder festival te organiseren.”

Lees ook: Graham Norton na gesprek met Chantal Janzen: ‘Dat was awkward’

In welke vorm het songfestival volgend jaar plaatsheeft, is nog niet duidelijk. De organiserende omroepen en de European Broadcasting Union (EBU) ontwikkelen meerdere scenario’s.

Ahoy

Ook Rotterdam Ahoy is lyrisch over het feit dat het Eurovisiesongfestival alsnog naar Rotterdam komt, een jaar later. Dat laat algemeen directeur Jolanda Jansen weten.

„Wij hebben ontzettend veel zin om met nieuwe energie een fantastisch ESF 2021 te organiseren in Rotterdam. Uiteraard vergeten we daarbij de huidige situatie niet, maar wij zijn er klaar voor om samen met een prachtig team op creatieve manier iets geweldigs neer te zetten volgend jaar”, aldus Jansen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →