Groot alarm om brand op industrieterrein Chemelot

Print
Groot alarm om brand op industrieterrein Chemelot

Afbeelding: Nifoma

/ Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Op industrieterrein Chemelot in Geleen is zondagavond brand uitgebroken in een rubberfabriek. De brandweer en het industrieterrein sloegen groot alarm. De brand in deze EPT-fabriek brak rond zeven uur uit en was even na half negen onder controle, maakte Chemelot bekend.

Aanvankelijk dachten de hulpdiensten, die omstreeks zeven uur werden gealarmeerd, dat het om twee branden ging. Eentje bij de EPT-rubberfabriek van Arlanxeo en de andere bij de warmtekrachtcentrale WKC. Alleen in de afdeling eindverwerking van de rubberfabriek was sprake van brand. De eindverwerking was niet in bedrijf en er waren ook geen producten aanwezig. Er zijn geen slachtoffers gevallen. Een woordvoerder van de brandweer benadrukt dat er geen chemische producten in brand hebben gestaan.

Fabriek ligt stil

Volgens de brandweer woedde de brand in de rubberfabriek in een kunstof leiding op de derde verdieping. De fabriek lag op dat moment stil. De temperatuurverhoging in de schoorsteen van de WKC was volgens Chemelot het gevolg van de brand in rubberfabriek. Dit omdat deze fabrieken via een leiding met elkaar verbonden zijn. Deze leiding is inmiddels afgesloten.

Later op de avond werden in de warmtekrachtcentrale alweer normale waarden gemeten, zo verklaarde een woordvoerder van Chemelot. Er wordt nog onderzocht of er risico bestaat op nasmeulen in de leiding van de rubberfabriek naar het WKC. De bedrijfsbrandweer van Chemelot probeert de oorzaak van de brand te achterhalen.

Sirenes

Boven het complex waren enige tijd donkere rookpluimen zichtbaar en er gingen op het terrein sirenes af. Uit de directe omgeving van Chemelot zijn zondagavond geen klachten van bewoners binnengekomen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen