Scarface-acteur Geno ‘The Skull’ Silva (72) overleden

Print
Scarface-acteur Geno ‘The Skull’ Silva (72) overleden

Geno Silva Afbeelding: AD/Universal

Acteur Geno Silva is op 72-jarige leeftijd overleden. Een van zijn meest memorabele rollen was die van The Skull in de film Scarface uit 1983.

Alhoewel The Skull geen centraal figuur is in de film en Silva in die hoedanigheid geen woord uitsprak, is het personage onder fans bekend vanwege zijn daden aan het einde van Scarface, met Al Pacino in de hoofdrol van Tony Montana.

Silva was na Scarface in nog een flink aantal films te zien, onder meer in Tequila Sunrise (1988), Amistad (1997), The Lost World: Jurassic Park (1997), Mulholland Drive (2001) en A Man Apart (2003). Ook had hij een vaste rol in televisieserie Key West en dook hij op in afleveringen van onder meer Hill Street Blues, Miami Vice, Walker, Texas Ranger, Star Trek: Enterprise en Alias.

Familieleden bevestigden zondag aan The Hollywood Reporter dat de acteur op 9 mei is overleden. Hij stierf aan complicaties van frontotemporale dementie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen