‘We vinden roddelen slecht, maar maken ons er allemaal schuldig aan’

Print
‘We vinden roddelen slecht, maar maken ons er allemaal schuldig aan’

Afbeelding: De Limburger

‘Mama, ben jij beroemd?’ Waarom zou ik beroemd zijn, vroeg ik. ‘Nou, jij staat elke week met jouw foto in het magazine.’ Mijn kinderen denken dus dat de persoonlijke stukjes die ik sinds 2016 op in het L-magazine schrijf, mij de status van BN’er hebben opgeleverd. Het zijn er bijna tweehonderd ondertussen. Als je ze allemaal hebt gelezen, weet je aardig wat over mij. Zonder dat we elkaar ooit in de ogen hebben gekeken.

Regelmatig spreekt iemand me erop aan. Ook volstrekt onbekenden. „Zeg… U bent toch...?” Dat blijft bijzonder. Het zijn altijd leuke gesprekjes, maar wennen doet het nooit.

Of je nu ‘beroemd’ bent en in een magazine schrijft zoals ik, of niet, mensen hebben altijd een mening, en één ding weet je zeker, die wordt met anderen gedeeld. Dat zit nu eenmaal in onze natuur. Het is een fascinerend fenomeen. Waarom praten we zo graag over anderen? Waarom lezen we massaal de bladen over de vermeende sores van tout Bekend Nederland? We zien roddelen als iets slechts, maar we maken ons er allemaal schuldig aan. Dat komt bijvoorbeeld doordat het een functie heeft. Wist je dat driekwart van de roddels positief van aard is? In dit artikel lees je er alles over.

Geniet van je weekend!

Lees hier het nieuwste exemplaar van L-magazine, dat ditmaal een heel bijzondere cover heeft

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen