Donderdag de grote test voor Maastrichtse looplijnen

Print

Maastricht 1.5 meter afstand. Video: De Limburger

Maastricht / Itteren -

De looplijnen zijn maandag op het wegdek van de belangrijkste Maastrichtse winkelstraten gespoten, te beginnen in de Grote Staat. Dinsdag en woensdag worden borden en hekken geplaatst. Op Hemelvaartsdag (donderdag) moet het systeem werken, dat bedoeld is om het winkelend publiek in goede banen te leiden.

De looplijnen worden gemarkeerd door 250 afbeeldingen van de Engel van Maastricht. Op tachtig plekken komen er borden en hekken, onder meer om smallere winkelstraten om te toveren in eenrichtingsverkeer.

De gemeente kan mensen niet verplichten om zich aan de looplijnen te houden. De maatregelen zijn bedoeld als stimulans en bewustwording voor het winkelend publiek om het gevaar van besmetting met het coronavirus te verkleinen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen