Koning legt krans op Amerikaanse ereveld in Margraten

Print
Koning legt krans op Amerikaanse ereveld in Margraten

Afbeelding: Harry Heuts

Margraten -

Koning Willem-Alexander legt zondag een krans op het de Amerikaanse Begraafplaats Margraten, het ereveld voor Amerikaanse militairen die in 1944 en 1945 tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven kwamen.

Op de begraafplaats rusten 8301 Amerikanen, die voornamelijk in het zuidoosten van Nederland, in de Ardennen en in het Duitse Ruhrgebied zijn gesneuveld.

De Verenigde Staten herdenken elk jaar op de laatste maandag van mei tijdens Memorial Day alle omgekomen militairen. Het is al jaren gebruikelijk dat de herdenking in Margraten op de zondag daarvoor plaatsheeft. De herdenking is dit jaar beperkt vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. L1 zendt de bijeenkomst rechtstreeks uit.

Lees ook: John D. Elam is de 7500ste militair van Margraten

Willem-Alexander legt als eerste een krans op het uitgestrekte veld, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst maandag. Na de ceremonie spreekt hij met onder anderen een Nederlands gezin dat een graf van een Amerikaanse soldaat heeft geadopteerd en daarvoor zorgt. Pete Hoekstra, ambassadeur van de VS in Nederland, en gouverneur Theo Bovens houden een toespraak. Ook minister Ank Bijleveld van Defensie is in Limburg. De Koninklijke Luchtmacht vliegt in de zogenoemde „missing man-formatie” over het ereveld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen