Het blijft onrustig rond de biologische Stadstuin in Ottersum: na steen op de ruit nu banden lek

Print
Het blijft onrustig rond de biologische Stadstuin in Ottersum: na steen op de ruit nu banden lek

Fake Mulder in zijn beschadigde busje. Afbeelding: Theo Peeters

Ottersum -

Opnieuw lijkt de biologische stadstuin Down To Earth in Ottersum slachtoffer van vernielingen. Vorige week kreeg de auto van boer Fake Mulder uit Gennep al een steen tegen de ruit, dit weekend zijn ook de banden lek gestoken. ‘Misschien moeten we maar stoppen met de stadstuin.’

Dat meldt Mulder op Facebook. Hij beweert dat de dader is vastgelegd op camerabeelden van een buurman. Overigens lijkt sprake van een opdrachtgever en een dader, schrijft hij. Mulder zal de beelden maandag overhandigen aan de politie.

Mulder reageerde geraakt, op Facebook. ‘Misschien moeten we maar stoppen met de stadstuin’. Na die opmerking krijgt hij ook veel bijval.

Bemiddeling mislukt

De Stadstuin maakt veel los in Ottersum. Sinds ruim een jaar gebruikt Mulder een strook gemeentegrond aan de rand van het dorp. Samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verbouwt hij er groenten. Ook houdt hij kippen en varkens. Verschillende achterburen klagen echter over stank.

Een poging van de gemeente Gennep om tussen boer en buurt te bemiddelen, mislukte. De gemeente gaf het op. Buren die last hebben, konden een handhavingsverzoek indienen.

Als gevolg daarvan kreeg Mulder vorige week te horen dat hij verschillende bouwwerken (onder meer een kas, een kippenren) moet afbreken. De varkens en kippen mogen blijven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen