HV Weert wil eigenlijk liever degraderen

Print
HV Weert wil eigenlijk liever degraderen

De vrouwen van HV Weert na het kampioenschap van vorig seizoen. Afbeelding: HV Weert

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De vrouwen van HV Weert stonden stijf onderaan toen het bizarre corona-einde van de veldcompetitie ze ‘redde’ van degradatie. Toch heeft de vereniging een verzoek bij de hockeybond ingediend om een divisie lager te gaan spelen.

Jantje lacht, Jantje huilt. Zo zou je het afgelopen seizoen van de hockeysters van HV Weert kunnen omschrijven. „Het was een jaar met twee gezichten”, stelt de vertrekkende hoofdtrainer Jules Smolenaars (55) uit Stramproy. „In de zaal (subtopklasse, red.) hebben we met twee vingers in de neus promotie bewerkstelligd. Bijna alles werd dik gewonnen.” Gnuivend: „De laatste wedstrijden hebben we zelfs zonder keepster gespeeld.”

Het gebrek aan een vaste doelverdedigster - de eerste keus raakte in de voorbereiding geblesseerd - brak het team wel op in de veldcompetitie. „Daarbij werd vlak voor de zomervakantie Cis Ypelaar bij ons ‘weggelokt’. Dat was wel jammer, want dat is een scorende spits.” Tel daar nóg meer blessuregevallen bij op en het is duidelijk dat de Weertse vrouwen een moeizaam (half) seizoen speelden in de overgangsklasse. Liefst negen duels gingen verloren en daarnaast werd nog driemaal gelijkgespeeld. „Alleen tegen Delft en Almere verloren we dik; de andere wedstrijden konden ook de andere kant op vallen.” Smolenaars is echter niet op zoek naar excuses. „Als je na twaalf duels onderaan staat, is dat terecht. Daar is niet veel op af te dingen.”

Afgelopen maand besloot de KNHB dat er een streep ging door de competitie en dat er ook geen promovendi en degradanten worden aangewezen. „De kans dat we er zelf nog wat aan konden veranderen was natuurlijk aanwezig, maar dat zal iedereen roepen die onderaan staat. Al met al viel de keuze van de hockeybond voor ons niet slecht uit.”

Toch hebben de Weertenaren, met het oog op de nabije toekomst, een verzoek tot degradatie ingediend. „Dat heeft te maken met het vertrek van een aantal sterkhouders”, verklaart Smolenaars, die zelf zo goed als zeker in het Duitse Neuss aan de slag gaat. „Anders wordt het een te moeilijk seizoen.”

Volgens de oefenmeester is de eerste klasse sowieso het plafond voor een ‘kleine en ambitieuze’ vereniging als HV Weert.

„Dat is voor de langere termijn beter vast te houden. Met misschien af en toe een uitstapje naar een hogere klasse.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →