Defensie neemt disciplinaire maatregelen tegen Marco Kroon

Print
Defensie neemt disciplinaire maatregelen tegen Marco Kroon

Marco Kroon heeft een negatief ambtsbericht gekregen van zijn werkgever. Afbeelding: ANP

Oorlogsheld Marco Kroon heeft een negatief ambtsbericht gekregen van zijn werkgever. Hij wordt na het wildplasincident en de kopstoot die hij gaf aan een agent tijdens carnaval overgeplaatst naar een functie waar hij zich zal richten op veteranenzaken, heeft Defensie hem laten weten.

De rechter veroordeelde Kroon in december vorig jaar tot 100 uur taakstraf. Daarmee kwam zijn aanstelling bij defensie in gevaar. Wie wordt veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur of meer heeft een probleem met de militaire geheime dienst MIVD. Doorgaans krijgt iemand dan geen ‘verklaring van geen bezwaar’ wat in de praktijk neerkomt op ontslag.

Defensie rekent het Kroon zwaar aan omdat dit haaks staat op de norm en waarden waar de krijgsmacht voor staat. Het feit dat hierbij geweld is gebruikt tegen een rechtshandhaver, weegt hierbij extra zwaar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →