F1: ‘Britse quarantaineplannen maken races op Silverstone onmogelijk’

Print
F1: ‘Britse quarantaineplannen maken races op Silverstone onmogelijk’

Afbeelding: EPA

De Formule 1 geeft aan dat de quarantaineplannen van de Britse overheid het houden van een Britse Grand Prix dit jaar onmogelijk zou maken. Ook zouden er tienduizenden F1-gerelateerde banen op het spel staan als de overheid vasthoudt aan een quarantaineperiode van veertien dagen.

Deze periode zou verplicht zijn voor iedereen die Groot-Brittannië binnenkomt, maar de Formule 1 hoopte op een uitzondering.

Op het circuit van Silverstone zouden in juli twee Grands Prix gehouden moeten worden, gelijk nadat er twee races in Oostenrijk zijn verreden. ,,Een 14-daagse quarantaineperiode zou een Britse race onmogelijk maken”, vertelt een woordvoerder van de Formule 1. ,,Het heeft een enorme impact op letterlijk tienduizenden banen die te maken hebben met de Formule 1 en gerelateerde leveranciers. Als deze topsport terug wil komen dan moet er uitzonderingen gemaakt worden.”

De Formule 1 wil het coronavirus tegenhouden door te werken met ‘bubbels.’ Elk teamlid moet herhaaldelijk getest worden, vliegen met privévliegtuigen. Ook mag er geen enkel contact zijn met mensen van buiten de paddock.