Cultuur

Huis voor de Kunsten financiert nieuwe initiatieven tijdens coronacrisis

Print
Huis voor de Kunsten financiert nieuwe initiatieven tijdens coronacrisis

Afbeelding: ANP

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Het Huis voor de Kunsten Limburg roept Limburgse amateurverenigingen en cultuurmakers op met nieuwe initiatieven te komen in deze coronatijd. Voor ieder project dat voldoet aan een aantal voorwaarden is 2500 euro beschikbaar.

Het initiatief is ontstaan nadat uit een onderzoek van het Huis voor de Kunsten Limburg was gebleken dat de coronacrisis er financieel flink inhakt bij veel Limburgse (amateur)verenigingen. Om hen en andere cultuurmakers te helpen én tegelijkertijd innovatieve ideeën te stimuleren, biedt het kunstenhuis een helpende hand.

Voor elk goed doordacht project is in principe 2500 euro beschikbaar, maar daar hangt wel een stevige lijst voorwaarden aan vast. Zo moeten projecten voldoen aan de eisen van de nieuwe anderhalvemetersamenleving. Een cross-over met sport en/of welzijn wordt gewaardeerd en het initiatief moet voor iedereen (ongeacht leeftijd, culturele achtergrond, inkomen, woonplaats) toegankelijk zijn. Het is de bedoeling dat de nieuwe projecten uitgevoerd worden voor 1 oktober 2020.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen