Dierbaar

Een grasmaaier of geitjes? In Sint Odiliënberg kozen ze voor de geitjes

Print
Een grasmaaier of geitjes? In Sint Odiliënberg kozen ze voor de geitjes

Afbeelding: René Corten

Sint Odiliënberg -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Geitjes Cor en Binkie in Sint Odiliënberg zijn een schattig alternatief voor een grasmaaier.

Een grasmaaier of geitjes? In Sint Odiliënberg kozen ze voor de geitjes
Foto: René Corten

Er is volop jonge aanwas in gehucht het Reutje bij Sint Odiliënberg. In het weitje tegenover de fanfarezaal dartelen inmiddels vijf grote geiten en ukkies Cor (bruin) en Binkie (met witte lok) rond. Bovendien lopen er ook nog eens twee schapen en twee lammetjes bij.

„En dat allemaal omdat wij er achterkwamen dat het gras wel erg snel hoog werd”, lachen Susanne Laumer (29) en Koen Vullers (31). „In november 2018 kochten wij ons huis met wei. Al gauw moesten we beslissen: kopen we een zitmaaier of zetten we dieren op het gras? Geitjes vonden we toch gezelliger. Ze horen echt bij de familie. Al loopt het wel een beetje uit de hand met de gezinsuitbreiding. Dat kan niet eeuwig doorgaan...”

Tja, de bok moet vrezen voor een knipje. Maar laat ’m nu nog vooral samen met de vele passerende fietsers en wandelaars genieten van speelse Binkie en Cor met hun bokkensprongen. Elk beestje heeft een naam. „Die van Cor hadden we zo verzonnen”, vertelt Susanne. „Hij is midden in de coronacrisis geboren. Net op het moment dat alle horeca dicht moest. Was het een meisje geweest dan had-ie Corrie geheten, haha.”

Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar l-magazine@delimburger.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen