Protest tegen bomenkap in Eyerbos

Print
Protest tegen bomenkap in Eyerbos

Protestteksten op de boomstronken in het Eyserbos. Afbeelding: Annemiek Mommers

Eys -

Met (Engelse) teksten heeft iemand in het Eyserbos geprotesteerd tegen het kappen van bomen.

Het Limburgs Landschap heeft de afgelopen periode in dat bos bij Eys diverse bomen omgehakt. Essen die waren aangetast door schimmel en takken dreigden te verliezen, en gescheurde boskrieken. Verder zijn douglassparren weggehaald om meer ruimte te maken voor kruiden en orchideeën.

Veiligheid

Blijkbaar is niet iedereen het eens met die ingreep in de natuur. „We begrijpen heus wel dat mensen moeite hebben met het verdwijnen van mooie bomen”, zegt Edmond Staal van Het Limburgs Landschap. „Wij vinden het ook niet leuk. Maar soms moet het. Omdat je de veiligheid van wandelaars moet kunnen garanderen. En soms ook nieuwe natuur een kans te geven om zich te ontwikkelen.”

Linde

In het Eyserbos worden meteen ook weer nieuwe bomen geplant, benadrukt Staal. De natuurorganisatie kiest daarbij voor bomen die in Zuid-Limburg van nature thuishoren, zoals de linde. „Die kwam hier vroeger massaal voor, maar tegenwoordig zie je die boom veel te weinig”, aldus Staal.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen