Limburgse documentaire over bevrijding op televisie

Print

Trailer - Some Will Never Return. Video: Soulstage / 2XPerience

Ospel / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

De documentaire Some Will Never Return die op initiatief van Niek Hendrix uit Ospel is gemaakt, wordt zondag uitgezonden op televisie.

De documentaire gaat over het oorlogskerkhof in Margraten en de rol die de Amerikaanse bevrijders hebben gespeeld. Samen met grafadoptanten van de Amerikaanse begraafplaats Margraten en deskundigen zoals Maarten van Rossem, Willem Post en Mathieu Segers, vertellen documentairemakers Eric Peeters en Twan van Asseldonk het verhaal van de Verenigde Staten in de Tweede Wereldoorlog wanneer die jonge jongens uitsturen naar Europa. Velen van hen zouden nooit meer terugkeren. De documentaire is eerder al uitgezonden op L1 maar is zondag om 11.05 uur op NPO1 te zien.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen