RIVM: 21 doden door coronavirus, 34 nieuwe ziekenhuisopnames

Print
RIVM: 21 doden door coronavirus, 34 nieuwe ziekenhuisopnames

Foto ter illustratie. Afbeelding: Videostill

De afgelopen 24 uur zijn 21 nieuwe sterfgevallen gemeld van mensen die besmet waren met het coronavirus. Het totale officiële dodental, dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bijhoudt, stijgt daarmee naar 5715.

Het werkelijke aantal doden ligt aanzienlijk hoger, omdat lang niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas dagen later doorgegeven. Dat geldt zeker in het weekend: een deel van de overlijdens wordt pas maandag door de GGD doorgegeven en wordt dinsdag - vandaag dus - genoteerd in de rapportage van het RIVM. Het lag dus in de lijn der verwachting dat het aantal doden hoger zou uitvallen dan maandag, toen 14 sterfgevallen werden gemeld.

Opnames

In Nederlandse ziekenhuizen zijn 34 nieuwe coronapatiënten opgenomen, becijferde het RIVM dinsdag. In totaal hebben sinds het begin van de uitbraak 11.613 mensen in Nederlandse ziekenhuizen gelegen door het virus. Het RIVM herhaalt dat ‘de cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken‘.

Zoals bekend loopt de ziekte Covid-19, die door het virus wordt veroorzaakt, voor ouderen vaker fataal af en is het ziekteverloop bij jongeren doorgaans mild. Veruit de meeste overledenen waren ouder dan 70 jaar. Van de jongere mensen die de infectie niet hebben overleefd, leed 70 procent aan een onderliggende ziekte, zoals hart- en vaatziekten, diabetes of een chronische longaandoening.

Besmettingen

In totaal zijn inmiddels 44.249 mensen in Nederland positief getest op het virus. Het RIVM kreeg van de GGD’en in het land 108 nieuwe meldingen van bevestigde besmettingen binnen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen