Bezoekers worden weer toegelaten in Limburgse ziekenhuizen

Print
Bezoekers worden weer toegelaten in Limburgse ziekenhuizen

Afbeelding: Loraine Bodewes

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht -

De Limburgse ziekenhuizen laten binnenkort weer bezoekers toe. Alle ziekenhuizen doen dat in hun eigen tempo. Bij het MUMC+ in Maastricht is de verruimde regeling dinsdag al ingegaan.

Op het MUMC+ na besloten de Limburgse ziekenhuizen weken geleden bezoekers te weren om risico’s op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Alleen in het Maastrichtse UMC+ waren bezoekers op niet-Covid-afdelingen nog welkom. In dat ziekenhuis is bezoek aan Covid-patiënten met onmiddellijke ingang ook weer toegestaan, meldt het ziekenhuis. Voorlopig gaat het, net als op de andere afdelingen, om maximaal één bezoeker per patiënt per dag.

De andere ziekenhuizen maken de komende dagen bekend hoe hun nieuwe bezoekersregelingen eruitzien. Het gaat om bezoek aan patiënten op zowel corona- als niet-corona-afdelingen.

Zuyderland

Bij Zuyderland gaat de nieuwe regeling woensdag in, zegt een woordvoerder. Patiënten mogen dan één keer per dag maximaal een uur bezoek ontvangen van één familielid of naaste. De patiënt hoort bij opname op welk tijdstip tussen 17.30 en 20.00 uur de bezoeker welkom is; dit wordt op de afdeling gepland.

Bij de ingang van het ziekenhuis worden bezoekers gescreend op klachten die kunnen wijzen op corona. Indien nodig krijgt de bezoeker een mondmasker. Bezoekers moeten de hygiënemaatregelen van het RIVM in acht houden en ook 1,5 meter afstand houden.

VieCuri

Ziekenhuis VieCuri werkt momenteel aan een uitwerking, zegt een woordvoerster. Ze verwacht dat bezoekers vanaf medio volgende week weer welkom zijn.

Sint Jans Gasthuis

Het Sint Jans Gasthuis in Weert verwacht begin volgende week bekend te kunnen maken hoe de nieuwe regeling eruitziet en wanneer die ingaat.

Laurentiusziekenhuis

Bij het Laurentiusziekenhuis in Roermond zal het toelaten van bezoekers nog iets langer op zich laten wachten, zegt een woordvoerster. „Alle inspanningen zijn nu gericht op het op gang brengen van de reguliere zorg, waaronder de bezoeken van patiënten aan de poliklinieken. We proberen zo snel mogelijk bezoekers toe te laten, maar dat zal niet op heel korte termijn zijn. We hopen vóór het einde van de maand zover te zijn.”

Voorzorgsmaatregelen

In lijn met de versoepeling van maatregelen die de Nederlandse overheid aankondigt, achten de Limburgse ziekenhuizen het verantwoord om weer beperkt bezoek toe te laten, mits bezoekers zich houden aan de geldende voorzorgsmaatregelen, zoals 1,5 meter afstand, screening bij de ingang, desinfectie van handen en het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →