Vijlen begint proef dertigkilometerzone

Print
Vijlen begint proef dertigkilometerzone

Vanaf maandag is de maximumsnelheid dertig kilometer in heel Vijlen. Afbeelding: borden.plaatsengids.nl

Vijlen -

Heel Vijlen is vanaf volgende week een dertigkilometerzone.

Dit betekent dat de delen van de Vijlenberg, Vijlenstraat, Mamelisserweg en Hilleshagerweg waar nu nog een maximumsnelheid geldt van vijftig kilometer per uur, vanaf komende maandag dertigkilometerzones zijn.

Snelheid

Deze al eerder aangekondigde maatregel zou al begin dit jaar worden ingevoerd, maar is wat vertraagd. Ze wordt toegepast vanwege de vele klachten die bij de gemeente Vaals zijn binnengekomen over de hoge snelheid van voertuigen op deze straten. Het plaatsen van zogenaamde ‘smiley-borden’ heeft niet geleid tot een afname van de klachten.

Het terugschroeven van de maximumsnelheid is vooralsnog een proef. Dit najaar wordt de maatregel geëvalueerd en dan wordt besloten of de dertigkilometerzones definitief worden gemaakt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen