Kilo’s drugs gevonden in Duitse grensplaatsen

Print
Kilo’s drugs gevonden in Duitse grensplaatsen

Afbeelding: Getty Images

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Bocholtz / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven -

Drie kilo XTC en ruim twee kilo amfetamine. Dat had een 20-jarige Duitser bij zich toen hij in een lijnbus in Süsterseel, net over de grens bij Sittard werd gecontroleerd.

De man is vastgezet, de drugs zijn in beslag genomen. Een 32-jarige Pool is aangehouden op de afrit Aken-Laurensberg van de A4 omdat hij 410 gram amfetamine bij zich had. De man zat als bijrijder in een auto, die vanuit Nederland via de A76 richting Aken reed. Bij controle bleek dat hij werd gezocht wegens diefstal. Toen de agenten hem controleerden vonden ze in zijn beurs een beetje van het pepmiddel. Even later bleek in zijn rugzak nog meer amfetamine te zitten.

Beide drugsvondsten zijn vrijdag gedaan maar pas dinsdag bekendgemaakt door de Duitse politie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen