Rutte: huisgenoten hoeven niet op 1,5 meter afstand in horeca

Print
Rutte: huisgenoten hoeven niet op 1,5 meter afstand in horeca

Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Huisgenoten hoeven onderling geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden in eet- en drinkgelegenheden.

Dat kondigde premier Mark Rutte dinsdag aan na crisisberaad met ministers uit het kabinet. Het idee was eerst dat alle gasten onderling afstand moesten houden, behalve gezinnen.

Rutte kondigde na het beraad enkele wijzigingen aan van de voorgenomen versoepelingen van de coronamaatregelen. Openbare gelegenheden mogen bijvoorbeeld dertig gasten ontvangen, terwijl het kabinet eerst nog sprak van dertig mensen binnen, dus inclusief personeel. Dat is „lastig” te regelen, aldus Rutte. Daarom wordt het personeel toch niet meegeteld.

Horeca

Cafés en restaurants mogen vanaf 1 juni hun deuren weer openen. Er is in het kabinet ook „lang gesproken” over de mogelijkheid om de horeca een lang pinksterweekend te gunnen, maar na advies van de burgemeesters is besloten vast te houden aan 1 juni vanwege de verwachte drukte en handhaafbaarheid. Het is een „grote en spannende stap”.

Ook culturele instellingen zoals musea, concertzalen en theaters kunnen op deze dag weer gasten ontvangen. Het gaat om maximaal dertig bezoekers die van tevoren moeten reserveren. Muziekscholen kunnen weer aan de slag. Dertig mensen in het gebouw is het maximum.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen