Zonder mondkapje in openbaar vervoer kost boete van 95 euro

Print
Zonder mondkapje in openbaar vervoer kost boete van 95 euro

Afbeelding: ANP

Reizigers in het openbaar vervoer die na 1 juni geen mondkapje dragen, kunnen een boete van 95 euro krijgen.

Vanaf die dag is het reizen met een mondkapje verplicht in trein, bus en tram, maakte premier Mark Rutte bekend.

De handhaving van de mondkapjesplicht wordt hoofdzakelijk overgelaten aan het personeel van de vervoerbedrijven. Er staat straks niemand te controleren bij de deur, zegt Rutte. „Maar wie geen mondkapje op heeft loopt wel het risico dat er iemand langskomt.”

Normale dienstregeling

In de stations en op de perrons hoeven reizigers hun mondkapje nog niet op te hebben. Daar geldt wel de regel dat zij onderling anderhalve meter afstand moeten bewaren. Omdat dat in de trein, bus of tram vaak niet kan, wordt een mondkapje daar wel verplicht gesteld.

Het openbaar vervoer rijdt volgende maand weer met een normale dienstregeling, maar nog wel met 40 procent van de reizigerscapaciteit. Het is dan nog steeds belangrijk volgens de minister-president dat mensen alleen het ov nemen als dat noodzakelijk is.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen