Duurzaamheidslening voor drie Heerlense sportclubs

Print
Duurzaamheidslening voor drie Heerlense sportclubs

Groene Ster is één van de clubs die meedoet aan de coöperatie Samen Winnen. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen / Hoensbroek -

Voetbalclubs Groene Ster en FC Hoensbroek en hockeyvereniging HC Nova ontvangen vanaf 1 juni een duurzaamheidslening van de Provincie Limburg. Met deze lening kunnen de verenigingen de verlichting vervangen door ledverlichting en worden zonnepanelen en een warmteboiler geplaatst.

De drie verenigingen maken deel uit van de Heerlense coöperatie Samen Winnen. In deze coöperatie pakken zes sportverenigingen het verduurzamen van hun sportverenigingen gezamenlijk op. Drie clubs gaan nog een stapje verder en maken eveneens gebruik van de lening van de provincie om de duurzaamheidsmaatregelen te financieren.

Lees ook: Heerlense sportclubs richten coöperatie op voor gezamenlijke inkoop

De pilot ‘Verantwoord Verduurzamen’ is een pilot van het Huis voor de Sport Limburg, waar de provincie zijn medewerking aan verleent. Aan de hand van de resultaten uit deze pilot kan bekeken worden of een duurzaamheidslening meerwaarde heeft voor verenigingen die duurzaam willen investeren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen