Dier van de week

Dier van de week: Shiva

Print
Dier van de week: Shiva

Shiva. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Shiva aan de beurt, een kruising husky x terriër, teef, van 10 maanden.

Hoe kan zo’n jonge hond in het asiel terechtkomen?

„Shiva is een heel intelligente en actieve hond. Iets wat vaak niet goed wordt ingeschat als er een pup wordt aangeschaft. Als zo’n hond uiteindelijk niet genoeg beweging en opvoeding krijgt, dan gaat ze zichzelf opvoeden. Dit leidt er dan vaak toe dat een dier wordt weggedaan.”

Wat zijn haar eigenschappen waar je rekening mee moet houden?

„Ze is heel energiek en heeft alles heel snel in de gaten. Omdat ze niet graag alleen gelaten wordt, vindt ze daardoor heel snel een weg om zichzelf toch de vrijheid te geven waar ze behoefte aan heeft. Ze heeft even tijd nodig om met vreemde mensen kennis te maken, maar na een eerste kennismaking is ze al gauw dikke maatjes, ook met andere honden.”

Waar zou Shiva het beste op haar plek zijn?

„Omdat ze toch nog schuchter reageert in nieuwe situaties, is ze het beste op haar plek in een huishouden waar het voor haar overzichtelijk is. De drukte van teveel in en uit gaande mensen zou voor haar heel onrustig zijn. Door haar onzekerheid verblijft ze het liefst in de buurt van degene die haar duidelijkheid en structuur biedt.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen