Nieuwe voorzitter van De Eekheuëre: Rob Crasborn

Print
Nieuwe voorzitter van De Eekheuëre: Rob Crasborn

Inmiddels is de voorzittershamer ook fysiek in handen van de nieuwe voorzitter. Op gepaste afstand overhandigde Chris (l) de hamer aan Rob. Afbeelding: V.V. De Eekheuëre

Heerlen / Hoensbroek -

V.V. De Eekheuëre heeft sinds 1 april 2020 een nieuwe voorzitter: Rob Crasborn. Ondanks dat de algemene ledenvergadering voor de coronacrisis niet doorging, hebben de leden via een digitale stemronde de nieuwe samenstelling van het bestuur gekozen.

Crasborn is zoon van de zoon van erevoorzitter Arno Crasborn van De Eekheuëre. Eekheuërecarnaval is hem met de paplepel ingegoten: in 1992 was de nieuwe voorzitter jònkheedsprins, sinds 1999 is hij lid van de Raad van Elf en in 2007 was hij ‘grote’ prins. Hij draagt al jaren zijn steentje bij als bestuurslid en als lid van de jeugdcommissie en de prinsencommissie.

Aod-Prinse

Crasborn heeft de voorzittershamer overgenomen van Chris Duijckers, die ruim van tevoren aankondigde dat hij het voorzitterschap af zou staan. Duijckers nam tevens afscheid van de Raad van Elf. Wel blijft hij lid van de Aod-Prinse.

Eerste vrouwelijk bestuurslid

Britt Ortmans werd gekozen tot bestuurslid, in de vorm van secretaris. Daarmee is het eerste vrouwelijk bestuurslid in de Eekheuëre-geschiedenis een feit. Britt is de vrouw van jubileumprins Bas Ortmans (2019) en dus geen onbekende in de Eekheuërefamilie. Ze neemt het secretariaat over van Koen Souren, die nu de nieuwe penningmeester is. John Reinders is weer herkozen tot president.

Ondanks dat over de vorm van het nieuwe carnavalsseizoen, met betrekking tot het coronavirus, nog niks bekend is, zitten De Eekheuëre niet stil. Ze zijn bezig met het afgelopen seizoen af te ronden, taken over te dragen en om klaar te zijn voor alle mogelijke scenario’s voor carnaval 2020-2021.