Toch geen openbare wifi in winkelcentrum Mosaïque Bergen

Print
Toch geen openbare wifi in winkelcentrum Mosaïque Bergen

De gemeente Bergen vindt de aanleg van een openbaar wifinetwerk in Mosaïque niet nodig. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

De gemeente Bergen ziet af van de realisatie van een openbaar wifinetwerk in winkelcentrum Mosaïque. De gemeente acht de aanleg niet noodzakelijk.

Door de Europese Unie werd vorig jaar 15.000 euro beschikbaar gesteld voor de plaatsing van een openbaar wifinetwerk in Mosaïque. Om meerdere redenen ziet Bergen toch van de realisatie af.

Zo hebben veel mensen een eigen mobiel internetabonnement op hun telefoon. Bezoekers uit Duitsland betalen daar in Nederland bovendien geen extra kosten meer voor. Ook constateert Bergen dat openbare wifinetwerken vaak trager zijn dan de nu gangbare 4G-abonnementen bij particulieren. Openbare netwerken zijn daarnaast onveiliger dan een eigen dataverbinding.

Plaatsing van een openbaar wifinetwerk zou Bergen ook opzadelen met jaarlijkse onderhoudskosten van 7500 euro. Bergen maakt daarom geen gebruik van de Europese subsidie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen