Caesarsalade met een Limburgse twist: perfect voor de lente

foto jaimy van dijke

Deze salade is dankzij de asperges perfect voor de lente. De seizoensgroen­te combineer ik met ei en ansjovis, twee ingrediënten van de klassieke caesarsalade.

Jaimy van Dijke

Dit is mijn twist op de klassieke caesarsalade; ik maak hem met de heerlijke witte asperge. Verder zit in deze salade ansjovis, een echt smaakbommetje! Mocht je het nog zoutiger willen, dan is Parmezaanse kaas ook erg lekker erbij. In een caesarsalade horen natuurlijk ook een gekookt eitje en zelfgemaakte croutons van ciabatta. Dat brood is het smaakvolst, wanneer er lekker veel knoflook overheen gaat.

Caesarsalade met asperges

Voor 2 personen

Bereidingsduur: 25 minuten

Ingrediënten

100 gr romainesla

500 gr asperges

50 gr ansjovis

3 gekookte eieren

½ ciabatta

1 teen knoflook

optioneel: 30 gr Parmezaanse kaas

Dressing:

1 el mayonaise

1 tl olijfolie

1 tl mosterd

sap van een halve citroen

zout en peper naar smaak

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden of gebruik een grillpan. Snijd de ciabatta in plakjes en bak deze krokant in de oven of grill deze in de grillpan. Laat het brood afkoelen en wrijf het vervolgens in met een teentje rauwe knoflook.

2. Schil de asperges en snijd van elke stengel een stukje van de onderkant af. Kook de asperges gaar in ongeveer 12-15 minuten. Spoel de asperges na met koud water.

3. Was de romainesla en snijd fijn. Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen. Meng de dressing door de sla. Voeg de asperges bij de salade. Het gerecht ziet er het mooist uit als de asperges heel bij de salade geserveerd worden, maar het is makkelijker om de stengels in stukjes te snijden.

4. Snijd de eieren in plakjes en verdeel deze over de salade, net als de ansjovis.

5. Breek de ciabatta in stukjes en serveer erbij. Voeg eventueel ook wat Parmezaanse kaas toe aan de salade.