Honderd kuub afvalhout verloren door brand bij infrabedrijf AVG in Heijen

Print
Honderd kuub afvalhout verloren door brand bij infrabedrijf AVG in Heijen

Afbeelding: SK-Media

Heijen -

Door de brand die dinsdagavond laat ontstond bij infrabedrijf AVG in Heijen is zo’n honderd kuub afvalhout verloren gegaan. Dat schat Tijn Koppelman, verantwoordelijk voor de bouwstoffendivisie van het bedrijf. ,,Het was schrikken dinsdagavond. Uiteindelijk is de schade reuze mee gevallen”, zegt hij de ochtend na de brand.

Door de brand op industrieterrein Hoogveld in Heijen ontstond dinsdagavond veel rook. De lucht vlakbij het vuur kleurde zelfs oranje door de vlammen.

Lees ook: Brand in opslag van sloophout in Heijen zorgt voor veel rookontwikkeling

Drie containers vol hout

In totaal gaat het volgens Koppelman om drie grote containers vol hout die in vlammen zijn opgegaan. Bij het bedrijf worden vele tonnen aan afvalhout opgeslagen en verwerkt.

,,Het leek dinsdagavond veel erger te zijn. Het rookte flink. Gelukkig lag de plek waar het vuur ontstond ver weg van de dichtstbijzijnde bebouwing. Zeker vijftig meter.”

‘Dit gaat niet uit zichzelf branden’

Het vuur werd dinsdagavond opgemerkt door de beveiliging. Al snel werd de brandweer ingeschakeld, die het vuur heeft geblust. Met een kraan heeft de brandweer de houtstapel verspreid. De stapel hout bevond zich op een afgesloten terrein.

Het vermoeden is dat iemand dit terrein op is gegaan en het vuur heeft aangestoken. Koppelman: ,,Normaal gesproken gaat afvalhout niet uit zichzelf branden, dus het is waarschijnlijker dat het is aangestoken. Het was ook niet nat. Het lijkt me niet dat er broei is ontstaan.”

Plannen voor uitbreiding van de haven

Het is dan ook gissen of de eventuele brandstichter een tegenstander is geweest van de uitbreidingsplannen van AVG. De bedrijven AVG en Teunesen hebben in Gennep plannen voor het uitbreiden van de haven. Over die plannen is ook ongenoegen.

Koppelman: ,,Ik hoop niet dat het hiermee te maken heeft. Maar de achtergrond van de brand is onduidelijk. Iedereen mag zijn mening hebben over die plannen. Als mensen hier tegen zijn kunnen zij gewoon bezwaar maken en zullen wij de democratische wegen netjes bewandelen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen