Veiligheidsregio verlaagt maximaal aantal toegestane bezoekers in Designer Outlet Roermond tot 3000

In de outlet in Roermond mogen nog maar 3000 bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn. © Jan-Paul Kuit

In de Designer Outlet in Roermond mogen voorlopig nog maar maximaal 3000 bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn. Dat heeft de Veiligheidsregio Limburg-Noord woensdag bekendgemaakt.

Remco Koumans

In de Outlet in Roermond was het afgelopen weekeinde op moment zo druk, dat niet altijd aan de anderhalve meter afstand van mensen tot elkaar werd voldaan. Voor burgemeester Rianne Donders van Roermond was dat aanleiding om zowel bezoekers maar ook de outlet te manen regels beter in acht te nemen en voor wat de outlet betreft ook beter te handhaven. Anders zou sluiting een optie kunnen zijn.

Lees ook: Outlet moet bezoekersstromen beter reguleren anders dreigt sluiting

Wachtrijen

De evaluatie van wat er in het weekeinde was gebeurd, werd naar de Veiligheidsregio gestuurd. Die heeft woensdag vergaderd over eventuele aanvullende maatregelen. Behalve het verlagen van het maximaal aantal toegestane bezoekers van 7000 naar 3000 wordt de capaciteit om de anderhalve meter afstand in wachtrijen te waarborgen vergroot. Ook worden zogeheten crowdcontrol managers ingeschakeld die de wachtrijen gaan managen. Mochten er bij een bepaalde winkel toch te veel mensen in een rij staan, dan kan de rij worden verwijderd en gaat de betreffende winkel tijdelijk dicht.

Lees ook: Extra overleg over drukte in Venlo en Roermond

Oproep

De Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft daarnaast ook in Duitse media een oproep gedaan aan kooptoeristen om vooral alleen te komen en van een reis naar Nederland geen gezinsuitje te maken. In hoeverre Duitsers daar gehoor aan gaan geven is afwachten. Vanwege afspraken tussen Nederland en Duitsland is grenstoezicht dan wel het sluiten van de grens geen optie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal