Ook mobiele sneltesten in Venray en Horst

Print
Ook mobiele sneltesten in Venray en Horst

IMtest is na Kessel ook gestart in Venray en Horst. Afbeelding: Getty Images

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray -

Stichting IMtest is na Kessel ook in Venray gestart met mobiele sneltesten waarbij bekeken wordt of iemand besmet is geweest met corona. Ook in Horst kunnen mensen zich vanaf deze week laten testen.

De test van IMtest bestaat uit een vingerprik waarna het bloed geanalyseerd wordt. Als er antistoffen tegen corona in het lichaam aanwezig zijn, volgt een tweede test om er zeker van te zijn dat de geteste persoon besmet is geweest met het coronavirus.

Wie wil deelnemen aan de 70 euro kostende test, die niet wordt vergoed door de zorgverzekeraar, kan zich online aanmelden. Deelnemers krijgen vervolgens een uitnodiging. De testen vinden plaats bij Gezondheidscentrum Zorg de Keizer in Venray en langs de Venrayseweg in Horst. Per dag kunnen 150 mensen getest worden.

De GGD is niet overtuigd van de testen van IMtest. Zo zei hoofd infectieziektebestrijding van GGD Zuid-Limburg Christian Hoebe eerder tegen De Limburger dat de resultaten weinig zeggen over mogelijke immuniteit tegen het virus. Hij vreest dat de testen een zekere vorm van schijnveiligheid veroorzaken bij mensen die hebben deelgenomen.

Dorien van Doorn van IMtest zei daarop dat de tests niet bedoeld zijn om mensen te informeren of ze immuun zijn tegen het coronavirus of niet. „Wij kunnen mensen vertellen of ze een infectie hebben doorgemaakt en merken dat positief geteste mensen daarna minder bang zijn voor het oplopen van het virus. Ze weten immers wat hen te wachten staat en hoe hun lichaam ermee omgaat.”

IMtest wil de testen ook aan blijven bieden als iedereen met klachten zich gratis kan laten testen bij de GGD’en, naar verwachting vanaf juni.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →